Ножиці - купити Офісна канцелярія у Білій Церкві, доставка води у Білій Церкві - АкваМаркет
Каталог
Вода 19 л Вода 19 л
Вода і напої Вода і напої
Мінеральна вода Мінеральна вода
Кава Кава
Чай Чай
Соки, солодкі води, енергетики Соки, солодкі води, енергетики
Рослинне молоко Рослинне молоко
Молоко Молоко
Дім та офіс Дім та офіс
Канцтовари Канцтовари
Паперові вироби Паперові вироби
Одноразовий посуд Одноразовий посуд
Господарські товари, прибирання Господарські товари, прибирання
Кухонне приладдя Кухонне приладдя
Посуд, сервіровка Посуд, сервіровка
Аптечка Аптечка
Побутова хімія Побутова хімія
Засоби для прибирання Засоби для прибирання
Освіжувачі повітря Освіжувачі повітря
Для миття посуду Для миття посуду
Засоби для прання Засоби для прання
Гігієна Гігієна
Догляд за тілом Догляд за тілом
Продукти Продукти
Молочне, яйця Молочне, яйця
Бакалія, сіль, цукор Бакалія, сіль, цукор
Консервація, варення, мед Консервація, варення, мед
Соуси Соуси
Олія, оцет Олія, оцет
Приправи та спеції Приправи та спеції
Солодощі, снеки Солодощі, снеки
Для дітей Для дітей
Техніка та обладнання Техніка та
Обладнання
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (14)

- грн
Сортування: За замовчуванням
Buromax, 4512, Ножиці, 21,5 см, м/у
Артикул: 26328
Buromax, Ножиці канцелярські, офісні, чорні, 160 мм Buromax, Ножиці канцелярські, офісні, чорні, 160 мм
Артикул: 79833
Buromax, Ножиці офісні, з гумовими вставками, 21 см
Артикул: 55628
Fackelmann, Ножниці з об'єднаними ручками, 20 см
Артикул: 79053
Maped Ultimate, Ножиці офісні, 210 мм
Артикул: 31312
ZiBi, Ножиці дитячі, асорті, 12,3 см ZiBi, Ножиці дитячі, асорті, 12,3 см ZiBi, Ножиці дитячі, асорті, 12,3 см
Артикул: 55503

Ножиці у Білій Церкві


Ножиці давно увійшли в наше повсякденне життя. Складно уявити, як раніше люди справлялися без цього предмета. Сьогодні існує величезна кількість різновидів цього виробу, що відрізняються видом, розмірами і цільовим призначенням. Безумовно, найпопулярнішими і затребуваними вважаються ножиці канцелярські. Люблять їх за універсальність. Адже цей невигадливий предмет дозволяє відрізати будь-який матеріал, будь то нитка, папір, тканина, картон або навіть гума.

Історія ножиць

Згідно з даними досліджень, перші прототипи інструменту з'явилися на території Стародавнього Риму 3-4 тисячі років тому. Спочатку ножиці нагадували щось у вигляді пінцета і використовувалися для стрижки овець. З розвитком ковальської справи конструкція дещо змінилася, а леза з'єднали між собою за допомогою цвяха. Користуватися інструментом стало простіше, тому інтерес до виробу зростав. Цікаво, але сучасний зовнішній вигляд канцелярські ножиці отримали завдяки італійському винахіднику Леонардо Да Вінчі.

Якщо говорити про Європу, то тут ножицями стали користуватися в Х столітті. Найстаріші російські ножиці знайдені під час розкопок неподалік від Смоленська. На Русі для виготовлення ножиць використовували сталь і залізо, рідше - золото і срібло. Однак прикрашали руків'я неймовірними візерунками, викованими умілими ковалями.

Особливості інструменту

За своєю суттю ножиці є колючо-ріжучий предмет, виготовлений з двох гострих металевих пластин з отворами для пальців. Пластини загострюють під особливим кутом, щоб інструмент не «жував», а розрізав матеріал. Для лівшів сьогодні випускають окремий вид інструменту, де леза перевернуті в зворотну сторону. Пластини скріплюють між собою за допомогою болтів або заклепок, залишаючи невелику відстань, щоб вони могли рухатися.

Для виготовлення інструменту може використовуватися різний матеріал. Але самі добротні і надійні ножиці роблять з нержавіючої сталі. Поряд з цим використовують нікель і титан. Для комфорту користувача на рукоятки і отвори для пальців наносять різні покриття (гума, пластмаса, полімери). Такі інструменти зручно тримати в руках.

Види ножиць

Оскільки асортимент сучасних інструментів неймовірно широкий, варто уважно розібратися в різновидах виробів. Від розміру та особливостей ножиць безпосередньо залежить їх цільове призначення. Ми не будемо розглядати всі існуючі види, а згадаємо тільки найпопулярніші інструменти:

  • Канцелярські ножиці. Випускаються в різних розмірах, з короткими і довгими лезами. Це універсальні ножиці для школи і для офісу, оскільки інструмент справляється з більшістю відомих матеріалів. Офісні ножиці канцелярські використовують для нарізування паперу, рукоділля, аплікацій, вирізання фігурок, шиття. Підібравши оптимальний розмір ножиць, можна забезпечити комфорт користувачеві будь-якого віку. Так, для дорослих ідеально підійдуть інструменти стандартних розмірів. А ось ножиці для школи повинні бути поменше, щоб зручно лягати в маленькі дитячі руки.
  • Фігурні ножиці. Інструменти з нерівним краєм для виготовлення вітальних листівок, роботи з тонким пластиком, фольгою, фетром та іншими матеріалами. Застосовуються в сегменті творчої роботи.
  • Безпечні інструменти. Сюди відносяться ножиці із закругленими кінцями, завдяки чому ними практично неможливо поранитися. Такі інструменти випускають як для косметичних цілей, так і для виконання побутових процесів. Тому в асортименті можна знайти ножиці офісні та манікюрні.

Як вибрати ножиці канцелярські

Щоб підібрати якісний виріб важливо звертати увагу на кілька ключових параметрів. Слідкуйте, щоб леза були виготовлені з міцних матеріалів. Краще, якщо це буде щільна нержавіюча сталь. У цьому випадку інструмент не буде гнутися навіть при серйозному зусиллі з боку користувача. Більш зручні вироби з гумовими вставками на ручках. Полімер не ковзає в руці, забезпечує надійну фіксацію інструменту в долоні. Бажано підібрати виріб відповідно цільовим призначенням. Не використовуйте канцелярські ножиці замість кухонних або манікюрних і навпаки. Для кожного процесу випускається свій вид інструменту.

Купити з доставкою якісні ножиці в Києві Ви завжди можете на порталі АкваМаркет. Економікс, Буромакс, Акцент, Клерк - всі ці та інші бренди представлені у нас в величезному різноманітті. Якщо Ви шукали широкий асортимент ножиць і Вас цікавить можливість замовлення онлайн, то наш магазин ідеально відповідає даним параметрам. Більш того, наші клієнти отримують гарантію якості товару, найдоступніші ціни, можливість заплатити зручним способом і отримати посилку в будь-якій точці країни максимально швидко. За якісної канцелярією тільки на АкваМаркет!