Підбір за параметрами (29)
Довгі макарони у Білій Церкві
Довгі макарони - це незмінна класика. Чудовий продукт, корисний, недорогий, легкий і швидкий в приготуванні. Спагеті і різноманітна локшина стала основою для незвичайних кулінарних експериментів. Сьогодні відомо понад тисяча оригінальних рецептів, кожен з яких має свої особливості смаку. Примітно, що в кожній країні довгі макарони готують по-своєму. Азіати обов'язково додають до них соєвий соус і рибу, італійці щедро присмачують орегано і додають базилік, а в країнах Середземномор'я - оливки і морепродукти. Страви з макаронів різноманітні, смачні та поживні. Тож не дивно, що вони полюбилися людям у всіх країнах.
У магазині АкваМаркет Ви можете замовити онлайн макарони від кращих світових виробників. В наявності паста Barilla, Divella, Pasta Zara, а також довгі макарони Чумак, Хуторок та інших брендів. Асортимент нараховує десятки найменувань, серед яких є не тільки популярні, але й рідкісні види макаронних виробів. Завдяки прямим поставкам безпосередньо від виробників паста обійдеться в нашому магазині дешевше. Великою перевагою буде також постійна робота АкваМаркет навіть в режимі повного локдауна. Поки офлайн мережі закриваються на карантин, а перед магазинами шикуються черги, ми своєчасно відвантажуємо продукти і доставляємо їх в будь-яку точку країни. Нагадуємо, що макарони доступні до замовлення в роздріб і оптом. Купити довгі макарони Barilla, Reggia, La Pasta можна цілодобово, так як наш сайт працює в режимі 24/7.
Асортимент довгих макаронних виробів
Найвідоміші довгі макарони - це спагетті. Їх довжина становить 25 см, хоча спочатку паста досягала в довжину півметра. Згодом з'явилися й інші різновиди, у яких є свої особливості. Зовні паста здається схожою між собою, але справжній шанувальник макаронів миттєво побачить відмінності і визначить кожен різновид. Давайте розглянемо найпопулярніші види довгих макаронів, в числі яких не тільки італійські, але і азіатські вироби:
- Спагеті (Spaghetti). Довгі округлі палички діаметром 2 мм. Чудово поєднуються з насиченими густими соусами з томатів, риби, м'яса, а також вершковими заправками. Фактично, соус для спагетті може бути будь-яким, що і робить пасту універсальною в приготуванні.
- Спагеттіні (Spaghettini). Більш тонкі макарони з круглим перетином 1,63-1,7 мм. Доповнюють морепродукти, оливки, нежирну рибу. Формують класичне поєднання смаку середземноморської кухні.
- Спагеттоні (Spaghettoni). Довга і тонка паста з круглим перетином діаметром більше 2 мм. Підкреслить смак гарбуза, баранини, яловичини, курячої печінки або молюсків, подається з будь-якими видами соусів.
- Капелліні (Capellini). Одні з найбільш тонких в світі макаронів з круглим перетином діаметром 1 мм. Капелліні підходять для легких соусів і супів, прекрасно зберігають форму, не дивлячись на таку товщину.
- Гнізда тальятелле (Tagliatelle). Довгі і плоскі макарони шириною 6-10 мм. Завдяки шорсткій текстурі і пористій поверхні паста чудово затримує на собі навіть густі, насичені соуси. Тальятелле подають з яловичиною, кролятиною, свининою і телятиною.
- Соба. Легендарна гречана локшина, яка володіє широкими можливостями поєднань з іншими продуктами. Локшина соба чудово гармоніює з кунжутним маслом, горіховими соусами, вугром, курячим філе, морепродуктами. Не менш затребувана вона у вегетаріанців, оскільки поєднується з баклажанами, цибулею, печерицями, брокколі і іншими овочами. В Японії собу традиційно подають холодною, сервіруючи локшину в глибоку бамбукову миску і щедро додаючи в неї всілякі соуси.
- Удон. Локшина, приготована з пшеничного борошна, солі і води. Дуже широка і м'яка. Не володіє яскравим смаком, тому добре поєднується з пряними, насиченими інгредієнтами. Подають удон з куркою, рибою, овочами, спеціями. У Східній Азії локшина удон найчастіше використовується для приготування WOK.
- Фунчоза. У тісто додають крохмаль бобових, іноді маніоку або картоплю. Фунчоза дуже легка, а в готовому вигляді стає ідеально прозорою. Її не варять, а просто заливають окропом. В Азії фунчозу часто подають в маринованому вигляді, попередньо замаринував її в соєвому соусі, рисовому оцті і кунжутному маслі. Локшина ідеально поєднується з руколою, овочами, шпинатом, а також морепродуктами, копченою або відвареною куркою. Тому фунчозу можна віднести до універсальних макаронних виробів, що поєднується з будь-якими компонентами.
Як смачно зварити спагетті
Щоб смачно приготувати макарони не обов'язково мати талант шеф-кухаря. Досить знати деякі хитрощі. Варіть пасту у великій кількості води. На 100 грам макаронів використовуйте 1 літр води, збільшуючи обсяг рідини пропорційно вазі пасти. Закидайте спагетті тільки в киплячу воду. Перед цим додайте в каструлю столову ложку оливкової олії, щоб трубочки не злиплися між собою. Під час варіння макарони потрібно постійно помішувати. Час варіння спагетті аль денте - 10 хвилин, повної готовності - 12 хвилин. Готові макарони відкиньте на друшляк і дайте стекти рідини. Потім заправте їх соусом або подавайте з оливковою олією і пахучими травами.