Лимонна кислота - купити Для випічки та десертів у Білій Церкві, доставка води у Білій Церкві - АкваМаркет
Каталог
Вода 19 л Вода 19 л
Вода і напої Вода і напої
Мінеральна вода Мінеральна вода
Кава Кава
Чай Чай
Соки, солодкі води, енергетики Соки, солодкі води, енергетики
Рослинне молоко Рослинне молоко
Молоко Молоко
Дім та офіс Дім та офіс
Канцтовари Канцтовари
Паперові вироби Паперові вироби
Одноразовий посуд Одноразовий посуд
Господарські товари, прибирання Господарські товари, прибирання
Кухонне приладдя Кухонне приладдя
Посуд, сервіровка Посуд, сервіровка
Аптечка Аптечка
Побутова хімія Побутова хімія
Засоби для прибирання Засоби для прибирання
Освіжувачі повітря Освіжувачі повітря
Для миття посуду Для миття посуду
Засоби для прання Засоби для прання
Гігієна Гігієна
Догляд за тілом Догляд за тілом
Продукти Продукти
Молочне, яйця Молочне, яйця
Бакалія, сіль, цукор Бакалія, сіль, цукор
Консервація, варення, мед Консервація, варення, мед
Соуси Соуси
Олія, оцет Олія, оцет
Приправи та спеції Приправи та спеції
Солодощі, снеки Солодощі, снеки
Для дітей Для дітей
Техніка та обладнання Техніка та
Обладнання
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (7)

- грн
Сортування: За замовчуванням
Dr. Oetker, 8 г, Лимонна кислота Dr. Oetker, 8 г, Лимонна кислота
Артикул: 13530
АТА, 100 г, Kимонна кислота
Артикул: 56406
новинка!
Банка спецій, 230 г, Лимонна кислота, ПЕТ
Артикул: 91864
новинка!
Еко, 25 г, лимонна кислота Еко, 25 г, лимонна кислота
Артикул: 9756
alt
Поштучно
alt
Упаковкою
Мрія, 100 г, Лимонна кислота
Артикул: 75422
Приправка, Кислота лимонна, 20 г Приправка, Кислота лимонна, 20 г
Артикул: 60111
Эко, 100 г, Лимонна кислота
Артикул: 61314
alt
Поштучно
alt
Упаковкою

Лимонна кислота у Білій Церкві


Лимонна кислота - це білий кристалічний порошок без будь-якого запаху, але з насиченим кислуватим смаком. Вона є природним консервантом, який міститься в багатьох фруктах, а особливо в цитрусових. Формула лимонної кислоти C6H8O7, вона відноситься до харчових добавок і має код Е330. Порошок легко розчиняється у воді, навіть у прохолодній, не утворюючи грудочок або гранул. Як розводити лимонну кислоту для тих чи інших цілей вказують виробники на упаковці. Попит на порошок особливо підвищується влітку, коли починається сезон консервації. Але навіть в цих умовах ціна лимонної кислоти залишається гранично доступною, що і робить її найбільш затребуваним консервантом.

В інтернет-магазині АкваМаркет Ви можете купити лимонну кислоту Приправка, Еко, Мрія, Dr.Oetker з доставкою по Києву та Україні. Зверніть увагу, що спеції і добавки реалізуються не тільки в роздріб, а й оптом. Є упаковки по 45, 160 пакетиків різної ваги. Купуйте спеції вигідно з доставкою, така покупка обійдеться зовсім недорого, при цьому товар буде доставлений до Києва або іншого міста країни в максимально швидкі терміни.

Харчова лимонна кислота і її застосування

Безумовно, найчастіше порошок використовують у виробництві продуктів харчування, напоїв, оскільки лимонна кислота є натуральним і безпечним консервантом. Напоям вона не тільки подовжує термін зберігання, але і надає м'який, освіжаючий смак. У виробництві кондитерських виробів лимонна кислота виступає також ароматизатором і підкислювачем. Тісту вона надає легкість і пористість, замінюючи розпушувачі і соду. У масложировій промисловості кислота перешкоджає прогорканню масла, маргаринів та інших жирів. Без лимонної кислоти неможлива консервація. З використанням порошку готують соуси, майонези, джеми, варення. Кислота лимонна виступає як натуральний підсилювач смаку тортів, карамелі і цукерок. При цьому всі відомі організації з контролю за якістю харчових продуктів відносять харчову добавку Е330 до класу безпечних для здоров'я.

Для чого можна використовувати лимонну кислоту в побуті

Харчова добавка буде корисна не тільки в області кулінарії. Господині навчилися замінювати лимонною кислотою деякі миючі засоби. Примітно, що порошок лимонної кислоти більш безпечний, ніж використання побутової хімії. Засіб вважається універсальним і виручає в абсолютно різних ситуаціях. Так, розчин лимонної кислоти можна використовувати для догляду за кімнатними рослинами, очищення срібла або поверхні предметів інтер'єру. Але найчастіше за допомогою порошку видаляють накип з деяких побутових приладів.

Як почистити чайник лимонною кислотою? Досить додати одну упаковку 30-50 грам всередину ємності, наповнити водою і прокип'ятити. Потім залиште розчин в чайнику на 60-90 хвилин, після чого злийте його і обполосніть чайник.

Лимонна кислота з водою - відмінний засіб для чищення мікрохвильової печі. Потрібно розчинити одну чайну ложку порошку в 250 мл води, поставити склянку з розчином всередину печі і включити пристрій на 5-7 хвилин, щоб вода закипіла. Пар швидко розчинить залишки їжі, інші забруднення, що зібралися на стінках. Їх досить протерти вологою ганчіркою і для цього навіть зусиль не знадобиться.

Користь лимонної кислоти

Завдяки свєму складу, лимонна кислота робить корисний вплив на організм людини, виводячи шлаки, токсини, солі важких металів та інші шкідливі речовини. Крім того, спостерігається поліпшення роботи травної системи, зміцнюється зір і імунітет.

Нерідко використовують лимонну кислоту в боротьбі із зайвою вагою, оскільки у неї є здатність прискорювати обмінні процеси. Однак не поспішайте відразу пити порошок з водою. Спочатку розберіться, скільки лимонної кислоти в чайній ложці повинно бути для того, щоб надати потрібну терапевтичну дію, а не нашкодити собі.

Чим замінити лимонну кислоту

У кулінарії порошок можна замінити свіжим лимонним соком, оскільки він є природним джерелом кислоти. Для консервації допустимо використовувати оцет. Пам'ятайте про те, що лимонна кислота - це харчовий продукт, доступний кожному покупцеві. Продається вона в невеликих пакетиках за ціною від 3 грн. Якщо в рецепті вказана саме лимонна кислота, краще використовувати порошок. Плануючи підготовку або консервацію, заздалегідь купіть пару упаковок, і Вам не доведеться шукати альтернативу. Блюдо вийде таким, яким має бути за рецептом. У магазині АкваМаркет Ви завжди можете замовити лимонну кислоту онлайн в потрібній кількості, поштучно або цілою коробкою. Доступні ціни, гарантія якості, цілодобова робота магазину навіть в умовах карантину!