Кориця - купити Для випічки та десертів у Білій Церкві, доставка води у Білій Церкві - АкваМаркет
Каталог
Вода 19 л Вода 19 л
Вода і напої Вода і напої
Мінеральна вода Мінеральна вода
Кава Кава
Чай Чай
Соки, солодкі води, енергетики Соки, солодкі води, енергетики
Рослинне молоко Рослинне молоко
Молоко Молоко
Дім та офіс Дім та офіс
Канцтовари Канцтовари
Паперові вироби Паперові вироби
Одноразовий посуд Одноразовий посуд
Господарські товари, прибирання Господарські товари, прибирання
Кухонне приладдя Кухонне приладдя
Посуд, сервіровка Посуд, сервіровка
Аптечка Аптечка
Побутова хімія Побутова хімія
Засоби для прибирання Засоби для прибирання
Освіжувачі повітря Освіжувачі повітря
Для миття посуду Для миття посуду
Засоби для прання Засоби для прання
Гігієна Гігієна
Догляд за тілом Догляд за тілом
Продукти Продукти
Молочне, яйця Молочне, яйця
Бакалія, сіль, цукор Бакалія, сіль, цукор
Консервація, варення, мед Консервація, варення, мед
Соуси Соуси
Олія, оцет Олія, оцет
Приправи та спеції Приправи та спеції
Солодощі, снеки Солодощі, снеки
Для дітей Для дітей
Техніка та обладнання Техніка та
Обладнання
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (15)

Ще
- грн
Сортування: За замовчуванням
Carmencita Canela, 43 г, Кориця мелена, ПЕТ
Артикул: 91622
Carmencita Canela, 43 г, Кориця мелена, ПЕТ
Артикул: 91623
Kotanyi, 17 г, Кориця ціла
Артикул: 57591
Kotanyi, 25 г, Приправа Котані, Кориця мелена
Артикул: 61183
Kotanyi, 66 г, Кориця з цукром, млинок
Артикул: 57634
Банка спецій, 120 г, Кориця мелена, ПЕТ
Артикул: 91859
новинка!
Еко, 20 г, Кориця мелена
Артикул: 22584
alt
Поштучно
alt
Упаковкою
Еко, 20 г, Кориця, Ціла, Палички Еко, 20 г, Кориця, Ціла, Палички
Артикул: 17543
alt
Поштучно
alt
Упаковкою
Еко, 37 г, Кориця шматочками, млинок
Артикул: 80127
Меліса, 50 г, Кориця мелена, ПЕТ
Артикул: 89095
новинка!
Мрія, 15 г, Кориця мелена
Артикул: 67619
Приправка, 20 г, кориця, Мелена Приправка, 20 г, кориця, Мелена
Артикул: 14563
Приправка, Professional, 60 г, Кориця мелена
Артикул: 23537
Cannamela, Кориця мелена органічна 42 г
Артикул: 34271

Кориця у Білій Церкві


Кориця - це одна з найяскравіших, святкових спецій, що використовуються у світовій кулінарії. Аромат кориці бадьорить і дарує чудовий настрій. Він незмінно асоціюється з Різдвяними святами, коли звідусіль ми чуємо запах глінтвейну або пряної випічки. У продажу можна знайти палички кориці або мелену спецію у вигляді порошку. І той, і інший варіант однаково затребуваний у покупців. Палички кориці зберігаються довше, зберігають концентрований аромат, ніж кориця мелена. Тому багато хто воліє купувати саме трубочки, а потім самостійно подрібнювати їх в порошок по мірі необхідності.

Родина кориці це Цейлон. Саме тут вирощують справжні спеції, які виростають у вигляді рясного чагарнику, що відноситься до сімейства лаврових. Кориця як рослина в диких умовах може досягати висоти 10-15 метрів. Листя молодої рослини забарвлені в малиновий або червоний колір, тому що пігмент антоціан захищає чагарник від дії ультрафіолетових променів. Згодом крона стає темно-зеленою. Примітно, що характерний аромат виділяють не тільки гілочки і листя, а й кора.

На сьогоднішній день відомо більше 250 видів кориці. Основні сорти - Cinnamomum zeylanicum і Cinnamomum cassia. Деякі споживачі плутаються в назвах, вважаючи кассію зовсім іншою пряністю. Але будьте впевнені, кориця і кассія - це одне і те ж. Просто мова йде про різні сорти рослини.

Смакові якості прянощі

Кориця має солодкий аромат і в'язкий, трохи терпкий смак. Гурмани вміють відрізняти сорти кориці в залежності від місця походження. Так, цейлонська пряність кориця характеризується солодким смаком і ніжним ароматом. А ось китайська спеція виділяється серед всіх своїм різким, концентрованим ароматом і гіркуватим присмаком. Маларабскі прянощі сподобаються шанувальникам пікантних смаків, так як в кориці присутня гострота і пекучі нотки.

Хімічний склад

Кора рослини містить до 4% ефірного масла, яке складається з альдегіду коричної кислоти (65-70%), евгенолу (5-10%), фелландрен, ліналоола, фурфуролу. Присутні в складі кальцій, крохмаль, дубильні речовини, фосфор, магній, вітаміни С, А, РР і групи В.

Лікувальні властивості

Користь кориці для організму неоціненна. Подібно імбиру, кориця має багатий вітамінно-мінеральний склад, тому вважається універсальним засобом для профілактики і лікування різноманітних хвороб. Чай або кава з корицею добре підбадьорить і позбавить від втоми. Також пряність допомагає:

  • Знизити артеріальний тиск.
  • Поліпшити апетит і нормалізувати роботу шлунково-кишкового тракту.
  • Очистити дихальні шляхи.
  • Усунути запальні процеси.
  • Стимулювати мозкову діяльність і підвищити концентрацію уваги.
  • Очистити організм від шлаків, токсинів і солей важких металів.
  • Нормалізувати рівень цукру в крові.

Також кориця має противірусну та антибактеріальну дію, тому підтримує організм в період поширення гострих респіраторних захворювань. Тісно пов'язані між собою кориця і дієта. Пряність не тільки прискорює метаболізм, але і сприяє більш активному спалюванню жирових відкладень. Мелена кориця стане прекрасним доповненням до корисного перекусу і десертів. Але найефективніше при схудненні допомагає спеціальний жироспалюючий напій. У нього входить вода і кориця з медом. Пити такий засіб потрібно вранці за півгодини до сніданку і на ніч перед сном. Корисний вітамінний напій не дає жиру шансів акумулюватися в тілі.

Кориця: як приймати як тонізуючий засіб

Додайте в раціон оригінальний напій, який має загальнозміцнювальну, омолоджуючу, тонізуючу дію на організм. Для цього візьміть виноградний сік, мелений бадьян і мелену корицю. Прогрійте рідину на малому вогні до температури 40 градусів, після чого всипте в неї спеції. Ретельно розмішайте і потримайте на вогні 3-5 хвилин, не доводячи до кипіння. Вживайте вранці, щоб підбадьоритися і зарядитися енергією. Крім того, такий напій активізує роботу головного мозку, зміцнює судини, помітно покращує зір.

Кориця в кулінарії

Пряність активно застосовується в кулінарії для приготування різноманітних страв. Найчастіше це десерти, які щедро присмачують дрібкою меленої кориці. Спеція прекрасно поєднується з фруктами, шоколадом, гарбузом, рисовими пудингами і кашами. Ну а пишні булочки з корицею здатні підкорити серце кожного гурмана. Спеція є обов'язковим елементом приготування багатьох класичних страв: штрудель, різноманітні пироги, печива, булочки сіннабон. Однак можна додавати мелену пряність в звичайні сніданки, мюслі, пшеничну або вівсяну кашу. Це не тільки додасть звичній страві незвичайний смак, але і зарядить енергією і бадьорістю на весь день. Спеція ідеально підходить для додавання в компоти, киселі, каву, чай, джеми. Ну а кориця і глінтвейн взагалі вважаються класичною комбінацією.

З якими спеціями поєднується кориця: бадьян, кардамон, аніс, куркума, чорний перець, гвоздика, фенхель.

Експериментуйте, відкривайте нові смаки і комбінації, а ми підтримаємо Вас у кулінарних починаннях. АкваМаркет пропонує вигідно купити з доставкою корицю мелену або в паличках. У нашому онлайн-каталозі представлені тільки натуральні спеції та прянощі за найнижчою ціною в Києві. Доставка здійснюється по всій Україні, є можливість замовлення оптом. Справжня цейлонська кориця для підприємств сегменту HoReCa, а також пекарень, компаній по виробництву кондитерських або хлібобулочних виробів. Замовляючи корицю онлайн, Ви економите час і сили, а ще зберігаєте кошти, адже наші ціни істотно нижче за рахунок прямих поставок товару безпосередньо від виробників. Менеджери АкваМаркет завжди на зв'язку, щоб відповісти на будь-які питання.