Підбір за параметрами (14)
Тарілки, миски у Білій Церкві
Тарілки, салатники, мисочки і соусниці незмінно присутні в кожному будинку, оскільки без посуду неможливо уявити жодну трапезу. У відділі кераміки та порцеляни сьогодні можна знайти абсолютно різні вироби, що відрізняються за матеріалом, кольором, формою і вартістю. Красиві тарілки в ресторані обов'язково підкреслюють стилістику закладу. Але естетичне задоволення від гарного посуду можна отримати не тільки в кафе, але і вдома. Для цього потрібно лише підібрати і купити в Києві тарілки, які будуть Вам подобатися. Маленькі десертні і великі підстановочні тарілки, блюдечка для хліба і незвичайні менажниці для подачі холодних закусок. Вибір зараз дійсно безмежний. Правила етикету диктують чіткий регламент сервірування столу, який ми рідко витримуємо в домашніх умовах. Але при бажанні Ви зможете знайти всі необхідні атрибути, щоб накрити стіл правильно. Звичайно, доведеться не просто купити набір тарілок, а власноруч підібрати тарілки Люмінарк поштучно і скомпонувати свій особистий сервіз. Інтернет-магазин АкваМаркет із задоволенням допоможе Вам у цьому! Ми зібрали великий онлайн-каталог посуду, де знайдуться тарілки на будь-який смак. Вишукані та скромні, яскраві і класичні, з малюнком або однотонні, зі скла або фарфору - виконаємо будь-який каприз!
Який посуд обов'язково повинен бути на кухні
Зараз у продажу є абсолютно різні види тарілок, але не всі вони стануть в нагоді вдома. Велика частина посуду використовується для сервірування столу в кафе і ресторанах. А ось для повсякденного застосування достатньо купити всього п'ять різновидів:
- Глибока тарілка для супу. Універсальний посуд, який підійде для подачі перших страв, а також замінить салатник. Діаметр виробів 24-30 см, об'єм досягає 0,5 літра.
- Дрібна столова тарілка. Використовується для подачі будь-яких страв, починаючи від порційних салатів і закінчуючи кашами або м'ясними, рибними делікатесами. Оскільки діаметр її складає 25-32 см, то дрібні обідні тарілки можна використовувати для фруктів, риби, овочів у вигляді нарізки на домашньому застіллі.
- Тарілка для закусок. Зовні нагадує дрібну столову, але відрізняється від неї трохи піднятими краями і діаметром до 30 см.
- Глибока миска для салату. Посуд варіюється в розмірах і діаметрах. Так, при бажанні можна купити салатники маленькі і великі, великі і дрібні.
- Для десерту. Використовується, як випливає з назви, для подачі солодощів. Стандартний діаметр виробів становить 20 см. Десертні тарілки продаються абсолютно різні: круглі, квадратні, овальні, з малюнком або однотонні.
Які ще тарілки можуть знадобитися
Безумовно, вищевказана п'ятірка тарілок - це лише основа сервірування столу. Є набагато більше різновидів посуду, використовуваних для подачі тих чи інших страв. Кожен предмет здатний істотно спростити сервіровку і надає столу особливий лиск. Отже, які ще тарілки можна купити для сервірування столу:
- Кокіль. Тарілка, в якій подають рибні закуски, устриць або морепродукти. Вона виконана в формі черепашки розміром 13-17 см.
- Менажница. Тарілка, розділена на кілька секцій. Дозволяє подавати кілька видів гарніру або закуски одночасно.
- Тарілка для сиру. Дерев'яна або керамічна, може поділятися на секції для подачі сиру і додаткових закусок (мед, виноград, горіхи).
- Ікорница. Невелика кругла тарілка для подачі ікри.
- Креманка або розетка. У ній подають фрукти, желейні десерти, морозиво.
Також опціонально на столі можуть бути присутніми тарілки для пасти, для піци, для оселедця або іншої риби, блюда, тарілки для яєць і інші види посуду.
Сервіруємо стіл правильно
Якщо Ви хочете накрити гарний стіл згідно з правилами етикету, не зайвим буде ознайомитися з ними. Ось основні рекомендації, яких варто дотримуватися:
- Сервіровку починають з тарілок-підставок, на які потім ставлять основний посуд. Тарілки-підставки обов'язково прибирають перед подачею десерту.
- Покладіть красиву серветку між тарілкою-підставкою і основним посудом. Це не тільки красиво, але і практично. Основні столові тарілки не будуть ковзати при зміні блюд.
- Пиріжкова тарілка, салатниця, ікорниця тарілка для яєць завжди знаходяться по ліву руку від гостя.
- Від краю стільниці до посуду повинно зберігатися відстань близько 2-3 см. Також не забувайте дотримуватися однакової відстані між усіма предметами сервіровки.
- У центрі столу розташуйте великі блюда, менажниці, сільнички і перечниці.
- Вилки кладуть по ліву руку від гостя, ножі, ложки, склянки та інші келихи ставлять по праву руку.
- Вазочку для миття рук ставте поруч зі стравою, для якої вона потрібна.
Оновлюють посуд після кожної зміни страв. За рахунок зміни тарілок різні смаки не змішуються. Та й виглядає це більш естетично, оскільки гості пробують нове блюдо з чистого посуду.
Як вибрати посуд
Перше, що потрібно визначити - навіщо Ви купуєте ті чи інші вироби. Якщо комплект повсякденного посуду вже зібраний, варто задуматися про святковий. А якщо потрібні звичайні тарілки на кожен день, не варто купувати дорогий елегантний сервіз. Так чи інакше, посуд повинен гармоніювати, тоді у Вас є можливість використовувати всі тарілки в міру необхідності. Тому краще враховувати всі нюанси: форму, колір, матеріал.
Обов'язково врахуйте, що кожен тип матеріалу вимагає особливого догляду. Найменш примхлива кераміка. Скло, фарфор, фаянс, а вже тим більше дерево зажадають більше уваги і залучення в доглядові процеси.
Який би варіант Ви не шукали, тарілки потрібного виду Ви завжди зможете недорого замовити в нашому інтернет-магазині. АкваМаркет нагадує про те, що у нас не тільки найдоступніші ціни в Україні на якісний посуд, але і є додаткова можливість економії за рахунок оптового замовлення. Спеціальні ціни для підприємств сегменту HoReCa, оперативна доставка в будь-яку точку країни і великий онлайн-каталог, доступний покупцям цілодобово!